Marita Katariina
TAITEILIJA, KUVITTAJA, ESIKOISLASTENKIRJAILIJA

Miten kehystän itse - kuvalliset ohjeet

Sivuillani myytävät akvarellimaalaukset myydään pääsääntöisesti ilman kehyksiä. Maalauksen voi kehystyttää ammattilaisella tai kehystää itse. Nykyisin on tarjolla monenlaisia vaihtokehyksiä, jotka sopivat vallan mainiosti myös akvarelleille. Suosittelen käyttämään lisäksi sopivan kokoista pahvikehystä (=passepartout, paspartuuri),ks.kuvat, jolloin maalaus ei tule suoraan lasia vasten ja taulu saa mukavasti kokoa lisää. Paspartuureja ja kehyksiä löytyy tavarataloista, esim. Ikea, Prisma, Clas Ohlsson jne. Ota mukaasi kauppaan maalauksen kokoinen paperi, jolloin oikean kokoisen kehyksen valitseminen on helpompaa. (Huom. mikäli et käytä paspartuuria, on mahdollista että maalauksen paperia voi joutua hieman joissain tapauksissa reunasta leikkaamaan, riippuen valitsemistasi kehyksistä.)
HUOM! A5 kokoisiin maalauksiin (mm.lehtivauvelit, nimitaulut, suojelusenkelit-kategoriassa) voit ostaa paspartuuriin kiinnityksen 7 euron lisähintaan! Näin kehystys itse on vielä helpompaa!

Alla ons kuvasarja, josta saat selkeät ohjeet onnistuneeseen tee se itse- kehystykseen. 

 

KEHYSTYSOHJEET KUVINA

Esimerkissä kehystetään A5 kokoinen maalaus. Kuvassa näkyvä paspartuurikehys (=passepartout, pahvikehys), on ulkomitoiltaan 21 x 29,7 cm (A4) ja sen aukon koko on 14 x 19,5 cm. Valmiskehyksen ulkomitat ovat 38,5 x 28,5 cm ja siihen sopii kuvan paspartuuri.