Marita Katariina
TAITEILIJA, KUVITTAJA, ESIKOISLASTENKIRJAILIJA

Miten kehystän itse - kuvalliset ohjeet

Akvarellimaalauksen voi kehystyttää ammattilaisella tai kehystää itse.
Nykyisin on tarjolla monenlaisia vaihtokehyksiä, jotka sopivat vallan mainiosti myös akvarelleille. Suosittelen käyttämään lisäksi sopivan kokoista pahvikehystä (=passepartout, paspartuuri),ks.kuvat, jolloin maalaus ei tule suoraan lasia vasten. Taulu saa tällöin mukavasti kokoa lisää. Paspartuureja ja kehyksiä löytyy tavarataloista, esim. Ikea, Prisma, Clas Ohlsson jne. Ota mukaasi kauppaan maalauksen kokoinen paperi, jolloin oikean kokoisen kehyksen valitseminen on helpompaa. (Huom. mikäli et käytä paspartuuria, on mahdollista että maalauksen paperia voi joutua hieman joissain tapauksissa reunasta leikkaamaan, riippuen valitsemistasi kehyksistä.)
 

Alla ons kuvasarja, josta saat selkeät ohjeet onnistuneeseen tee se itse- kehystykseen. 

 

KEHYSTYSOHJEET KUVINA

Esimerkissä kehystetään A5 kokoinen (14,8 x 21 cm) maalaus, joka kiinnitetään ensin sopivan kokoiseen pahvikehykseen, joka laitetaan valokuvakehykseen.

Kuvassa näkyvä paspartuurikehys (=passepartout, pahvikehys), on ulkomitoiltaan 21 x 29,7 cm (A4) ja se on tarkoitettu 15 x 20 cm valokuvalle. Aukon todellinen koko on 14 x 19,5 cm, joten se sopii hyvin tämän kokoiselle maalaukselle.

Valitse valokuvakehys, johon sopii 21 x 30 cm valokuva eli esimerkissä käytetty paspartuuri.

(Esimerkkinä käytetyn kehyksen ulkomitat ovat 38,5 x 28,5 cm. Tämä on siis valmiin taulun koko.)